10 verbazingwekkende weetjes over honden

Wist je dat de neusafdruk van iedere hond uniek is, net zoals onze vingerafdruk? Lees hier nog 9 zaken die je nog niet wist over honden.

  1. De neusafdruk van iedere hond is uniek, net zoals onze vingerafdruk.
  2. Er zijn wereldwijd meer dan 340 hondenrassen.
  3. Het reukvermogen van honden is 10 000 tot 100 000 keer beter dan dat van mensen. 
  4. De meest populaire hondenrassen in Vlaanderen zijn: Chihuahua, Border collie, Labrador, Teckel, … 
  5. Er zouden ongeveer 900 miljoen honden op de wereld zijn. In de Verenigde Staten wonen de meeste honden - bijna 76 miljoen. Brazilië komt op de tweede plaats, gevolgd door China. In België worden jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen honden geregistreerd.
  6. De gemiddelde hond kan ongeveer een 250 tal woorden en/of gebaren begrijpen wat ongeveer overeenkomt met het verstandelijke vermogen van een 2-jarig kind.
  7. Max, Luna, Jack, Sky and Billie behoren in België tot de populairste hondennamen.
  8. Het is bijna niet te geloven, maar het is strafbaar in Iran om een hond als huisdier te hebben.
  9. Honden hebben 3 oogleden. Ze hebben het bovenste en onderste ooglid zoals mensen en daarna een derde ooglid. Het derde ooglid bevindt zich in de hoek van elk oog naar het midden van het gezicht en is normaal gesproken niet zichtbaar.
  10. Honden hebben een positieve invloed op de hartgezondheid van hun baasje(s). Verschillende studies hebben aangetoond dat hondenbezitters een lagere bloeddruk hebben dan niet-hondenbezitters. De reden daarvoor zou zijn dat hondenbaasjes doorgaans meer bewegen en bovendien is ontdekt dat zowel het aaien als het praten met een hond bij de hondenbaasjes bloeddrukverlagend zou werken.